Tomàquets

26 juliol, 2018
L’ou i la gallina
28 juny, 2018

Per què són tan bons els nostres tomàquets?


Us heu preguntat perquè els tomàquets que trobeu a tants llocs amb un aspecte vermell impecable són tan insípids? El culpable és un sistema de producció que promou la collita quan els tomàquets encara són verds per anar madurant en els trajectes entre el lloc de collita i punt de venda. En madurar fora de la branca s'interromp el procés natural en el qual el midó es transforma en sucres. Els tomàquets agafen el color vermell però no el sabor dolç característic d'una bona maduració.

Per madurar bé, els tomàquets necessiten una temperatura entre 20° i 35 °C i moltes hores de llum. Enguany aquestes calors primerenques fortes han avançat la nostra temporada de tomàquets. Les plantes van carregades de fruits i esperem que madurin abans de collir-los. Això adquireixen un sabor rotund, una barreja exquisida entre dolç i àcid. "Com els d'abans!", ens diuen la gent.

1 Comment

  1. Vicenç Robert ha dit:

    Felicitats a la gent de Sències, els tomàquets de Sències Can Girona són excel·lents de gust i textura. Hi ha diferents varietats i totes han crescut a Sitges, això sí que és proximitat i KM0 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *