Història

Darrere de Sències hi ha una família de tres generacions vinculada a la terra i que per això cuida el llegat de masies agrícoles ancestrals. Continuem la tradició ancestral de cuidar el paisatge, de cultivar la terra amb respecte i de combinar agricultura i ramaderia. Desitgem compartir la inspiració que trobem a la natura obrint les masies al públic. Per conèixer els rituals i l'estacionalitat d'una casa de pagès. Per gaudir de l'abundància d'un ecosistema on bosc, camp, horta, animals i persones conviuen en equilibri saludable.

En diem "cultura de terra": un projecte de revitalitzar les terres i el bon fer del pagès per compartir-ho amb el nostre entorn.

CAN GIRONA a SITGES

Es diu que la història d'aquesta masia comença al segle XI. Al llarg dels segles el seu nom va anar canviant amb els propietaris fins que al segle XVI va passar a la família Girona. Les terres arribaven des de la riera de Ribes fins al turó de Miralpeix i es mesuraven en 65 jornals, els dies que es trigava a conrear l'extensió de vinyes, cereals, oliveres i garrofers.

Amb l'exportació d'aiguardent a les Amèriques a partir del segle XVIII augmentaren les hectàrees de vinyes i ompliren la masia de cups. Quan el 1960 Can Girona va passar a la família Vilaclara, el raïm es trepitjava encara amb els peus per treure el most.

Hem mantingut la bellesa de la casa i els seus jardins. El nostre desig és combinar el coneixement tradicional i local amb una gestió rural conscient i respectuosa per assolir una manera de cultivar i conrear beneficiosa pel producte i el medi ambient.

Filosofia

En una fulla verda, en un fruit, al tronc d'un arbre hi ha mons per descobrir. Entrar a ells, amb respecte i admiració és la nostra feina de cada dia. Perdre'ns en ells és el gaudi més gran. La natura és la nostra font de vida i inspiració

Sències és un projecte de vida en harmonia amb la natura: dins de l'ecosistema de la granja cultivem la terra, venem els fruits i organitzem experiències que inspirin i ofereixin connexió amb la natura. Descobrim cada dia la unió entre terra, plantes, animals i persones. Pensem que d'aquesta unió deriva un món més feliç i ens sentim impulsats a perseguir aquest ideal.

Si t'agrada la idea, et convidem a un viatge de benestar, a descobrir la bellesa del que és natural i a sorprendre't davant els miracles que cada dia esdevenen en un camp. Aquest viatge és teu personal i al mateix temps el pots compartir amb qui t'envolta: els teus amics, la teva família, tothom. El nostre compromís és el d'oferir productes de temporada, de proximitat i ecològics, així com experiències per connectar amb una vida natural i més saludable.

El nostre equip

Jose Durán Zamora

Masia i Cap d’Horta

Mari Carmen Sojo Diez

Agrobotiga

Mireia Hernàndez Martí

Estratègia i Logística

Agnes Zander Vilaclara

Responsable Sències
VIU AMB NOSALTRES EL SOMNI DE LA UNIÓ ENTRE TERRA, PLANTES I PERSONES