Ratpenats

30 abril, 2018
Faves ofegades amb tirabecs i puré de nyàmeres en cebes encurtides
27 març, 2018
Pesto d’alfàbrega i ruca
3 maig, 2018

Perquè ens estimem els ratpenats

Veus les dues caixes de fusta penjades a la foto de la façana de Can Girona? Són dos refugis de fusta que en Jose ha construït i penjat per ratpenats aquesta setmana. A l'inici de la primavera els ratpenats surten de l'hibernació. Llavors les femelles busquen nius càlids per poder parir i criar la seva cria. Només pareixen d'una a dues cries per mare, ja que han de poder volar amb elles penjades del seu cos durant els primers dies de vida. La façana escollida els permet arribar al niu sense obstacle i de bon matí el sol els escalfarà i alhora no a l'estiu no passaran calor.

Els rat-penats es troben dins les llistes d’espècies protegides en l'àmbit europeu, estatal i autonòmic. I en canvi fan una feina molt valuosa pels pagesos, ja que s'alimenten d'insectes voladors i ajuden a controlar les plagues que amenacen els horts. Són necessaris per a l'equilibri de l'ecosistema. Per això els fem lloc a casa nostra.

Esperem que s'hi trobin a gust. Agraïm a en Jordi Torrallas i @naturaurbana aquesta foto i la seva dedicació a estudiar els ratpenats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *